Vacanțele încep, de cele mai multe ori, cu foarte multe planuri: excursiile locale la care vrem să participăm, obiective turistice pe care ne dorim să le vizităm, locurile instamagrabile pe care vrem să le includem în pozele noastre, iar cei mai sârguincioși adaugă la acestea și restaurantele potrivite pentru prânz sau cină și felurile de mâncare pe care este „musai” să le încerce.

O vacanță începe cu multe planuri, proiectări a ceea ce ne dorim să se întâmple odată ajunși acolo. Credem că parte din deliciul unei călătorii (de la vizita pe un continent nou până la un drum pe cărări de munte în propria țară) este specificul local.

Henry Miller spunea că “Destinația cuiva nu este niciodată un loc, ci un nou mod de a vedea lucrurile.” Pentru el, călătoriile nu erau doar despre o destinație, cât, mai degrabă, despre o experiență de învățare. Călătoria ar trebui să ne ajute să înțelegem alte culturi și să îmbrățișăm diversitatea.

O călătorie în Delta Dunării este o experiență magnifică, la care participă toate simțurile.

Apropierea atât de mult de natură, zilele trăite în ritmul ei, agale, fără orare impuse, dau o notă aparte și intima călătoriilor din această parte a lumii.

Delta Dunării este, în primul rând, o Rezervație a Biosferei. Un loc în care natura dă ritmul și este giroscopul activității celor care locuiesc aici și oaspeților ei.

Green Village 4* Resort a fost conceput și construit cu gândul la natură.

Designul, culorile, materialele folosite, facilitățile incluse și activitățile conexe au avut ca scop principal integrarea sa în natură.

Oaspeții noștri spun că “resortul nostru este natura însăși”. Poate acoperișurile de stuf care acoperă majoritatea clădirilor, mobilierul din bambus și culoarea stufului care se regăsește în camere sau în spațiile comune sau poate grădinile noastre generoase înconjurate de sălcii sau patronate de lacuri naturale i-au determinat să ne numească așa.

Sau poate întâlnirile inopinate cu micul arici care și-a trecut în buletin grădina noastră, descoperirea unor pui de broască țestoasă mai mici decât o nucă sau toate diminețile în care oaspeții noștri au admirat jocul graurilor și măcăleandrilor de pe terasa restaurantului i-au făcut să spună că suntem parte din natură.

O vizită la Green Village 4* Resort te va scoate din cotidian și te va aduce într-un loc în care timpul se mișcă altfel, în care pisica te va aștepta pe veranda camerei și frunze de salcie pot ateriza pe șezlongurile de la piscină. Acesta este farmecul zonei de care noi suntem îndrăgostiți.

De aceea, te invităm ca pe parcusul șederii tale în resortul nostru și în Delta Dunării să îmbrățișezi următoarele lucruri specifice zonei și să te bucuri la maximum de timpul tău petrecut alături de noi.

O vacanță liniștită, memorabilă, la care să visezi mult timp după te-ai întors acasă.

  • Resortul nostru este pet friendly. De fapt, suntem animal friendly. Îndrăgim toate animăluțele care ne trec vizitează. În curtea noastră vor fi și cățeii din Sfântu Gheorghe obișnuiți deja cu afecțiunea afișată de turiști. Parte dintre acești câini sunt străini de veterinar, de aceea, vă încurajăm să iei și acest aspect în calcul când îi întâlnești. Dacă dorești să contribui la bunăstarea lor, te rugăm să le oferi doar mâncare pentru căței.
  • Sfântu Gheorghe este cunoscut pentru văcuțele și caii care se plimbă lejer prin sat. Ei sunt parte din comunitate și sunt prezenți peste tot: pe plajă, lângă magazin, iar dacă nu te asiguri că porțile resortului sunt înschise în urma ta, este posibil să te întîlnești și cu vițeii curioși din sat 😊 în grădină. Ei dau farmec locului, iar asta se vede în multele poze care-i au ca subiect.
  • Căsuțele și bungalow-urile resortului sunt construite în armonie cu natura și cu specificul locului, în conformitate cu standardele internaționale specifice acestui tip de resorturi, iar materialele folosite sunt ecologice și pot propaga zgomotul ambiental între camere. Ne dorim să-ți împărtășim faptul că este necesar să reduci pe cât posibil activitățile care ar putea perturba propria stare de relaxare sau liniștea vecinilor.
  • Green Village este mărginit de canalele Dunării. De pe terasa camerei tale vei vedea, poate, cele mai frumoase apusuri (sau din foișor). Iar unde este apă este și fauna specifică. Vara se fac auzite broscuțele prezente la mal. Noi credem că își spun povești pescărești.
  • Delta Dunării este de multe ori catalogată ca “locul cu mulți tânțari”. ☹ Noi, după ce am testat locul ani de zile pe propria piele, vă putem spune că nu este așa. Țânțarii sunt prezenți pentru o perioadă scurtă, în toiul verii, doar seara. În spațiile comune ne îngrijim să folosim dispozitive menite să-i îndepărteze, iar pentru plimbările tale în natură te poți baza pe soluțiile folosite cotidian.
  • I-am numit exploratori pe toți cei care reușesc să se bucure de Deltă așa cum este ea. Iar un explorator înțelege că drumul spre mare este neasfaltat, ca tot Sfântu Gheorghe, de altfel; că pantofii sport și sandalele cu talpă joasă sunt parteneri de încredere în perindările planificate și că natura rămâne curată și nepoluată doar cu ajutorul nostru.
  • Resortul nostru este accesibil doar cu barca. Dacă alegi să vii de la Murighiol, îți poți lăsa mașina în parcarea păzită (contra cost) și continua drumul către noi cu transferul cu barca (contra cost). Pentru fiecare pasager există o limită de bagaje: 1 bagaj/persoană, de 20 kg (pentru bagajele care depășesc această greutate vom percepe o taxă de 1 euro/kg. Bagajele pot avea maximum 35 kg). În Sfântu Gheorghe există câteva magazine alimentare, unde îți poți face cumpărăturile dorite, unele dintre ele acceptă și plata cu cardul.

Te încurajăm să dedici timpul petrecut în Delta Dunării explorării. Descoperă-i secretele în excursii cu barca sau caiacul, vizitează satul Sfântu Gheorghe, vezi locul în care Dunărea se întâlnește cu Marea Neagră (de pe plajă sau din barcă), pescuiește, învață să faci momeli, undițe și liniște 😊 (să nu se sperie peștii!). Permite-ți să te îndrăgostești iremediabil de aceste locuri, așa cum suntem noi!

Te așteptăm la Green Village 4* Resort, pentru vacanțe fericite!