Excursiile cu barca în Deltă sunt irepetabile. Poți avea șansa să vezi căprioare traversând canalele Dunării, să observi primele lecții de zbor ale micilor pui de egretă, să asiști la elaboratul dans de curtare din perioada de împerechere al  păsărilor din Deltă sau poate chiar să admiri jocul delfinilor din Marea Neagră.

Barcagiii și ghizii noștri, oamenii Deltei, te vor purta în cele mai bune locuri în care te poți apropia de viața din Deltă. Aproape de stufărișul care ascunde o lume întreagă de păsări și pești sau în largul mării, unde Dunărea se relaxează după un drum de 2000 de km. Aproape de lucrurile care, văzute de pe mal, sunt doar de povestit.

Chiar de la prima vizită la noi, în Sfântu Gheorghe, vei fi îndemnat să mergi în excursia care te va duce în apropierea Insulei Sacalin. Accesul pe insulă este strict interzis, păsările pot fi admirate doar din barcă, în liniște și cu răbdare. Pelicanul creț, ciufulit sau moțat, cum mai este poreclit, este mai timid și sperios față de fratele lui, pelicanul comun. Cea mai mare colonie de pelicani creți se află pe Insula Sacalin.

În Pădurea Caraorman ghizii noștri îți vor face cunoștință cu stejarii seculari, în vârstă de peste 400 de ani. Pădurea Întunecată, cum ar putea fi numită în limba turcă (kara orman), este una dintre zonele strict protejate din Deltă incluse pe lista noastră de excursii cu barca. Cu puțin noroc, te vei întâlni cu vidre, chițcani sau cu urecheații în căutare de mâncare (Lepus Capensis). Deasupra dunelor de nisip (unice în țară) înalte de până la 9 metri dau târcoale vulturul codalb și corbul comun. O altă întâlnire inedită, în special pentru cei pasionați de păsări, este cea cu ciocănitoarea neagră, cea mai mare specie de ciocănitoare din Europa.

Caii sălbatici din Delta Dunării, care umblă liber pe teritoriul Pădurii Letea, abia așteaptă să fie subiectul pozelor voastre. Cea mai veche Rezervație Naturală din România te va face, pentru o clipă, să uiți că ești în România. Dune de nisip își revendică teritoriul în fața pădurii de stejari seculari și a vegetației subtropicale. Letea este marcată pe harta lumii ca fiind cea mai Nordică Pădure Subtropicală, care  se mândrește cu o serie de specii de orhidee și cu lianele grecești, specifice acestui loc.

O altă excursie dragă nouă este cea către Sulina. Pentru această destinație am inclus 2 trasee. Unul traversează Lacul Tătaru, continuă spre Gârla Turcească și Canalul Bursuca, înainte de a poposi în Sulina. Al doilea traseu parcurge canalele Dunării pornind de la Lacul Erenciuc spre Canalul Mocansa, Lacul Puiu, Lacul Roșu, trece de Cherhanaua Roșuleț spre Gârla Împuțită, Canalul Roșu și Canalul Bursuca, înainte de a ajunge în Sulina. Europolis are foarte multe povești să-ți spună. De la istoria vechiului far la cea a Comisiei Europene a Dunării.

Lacul Melea este un alt loc de întâlnire pentru pelicanii și cormoranii pofticioși, în cautare de pește. Inclus în traseul care cuprinde și traversarea Gârlei Turcești, Lacul Melea este un bun punct de observație pentru celebrele păsări ale Deltei.

În această vară te invităm să pornești în explorare și să descoperi Delta Dunării, așa cum este ea.