Criza prin care trece întreaga planetă în această perioadă va lăsa urme adânci asupra modului în care trăim şi călătorim. Printre domeniile cele mai afectate de pandemia provocată de virusul SARS-COV-2 este turismul. La începutul lunii martie, industria turismului raporta pierderi de aproximativ 1 miliard de euro pe lună, în special din cauza restricţiilor internaţionale de călătorie. În acest context, cea mai înţeleaptă decizie ar fi orientarea către turismul intern.

Geografia României oferă peisaje unice

Obiectivele turistice din ţara noastră sunt nişte diamante neşlefuite, care aşteaptă încă să fie descoperite. Până de curând, foarte mulţi români ignorau ofertele turistice interne, preferând să călătorească peste hotare. Paradoxal, multe locuri din ţara noastră sunt mai apreciate de străini decât de români. Este şi cazul Deltei Dunării, o rezervaţie naturală unică datorită peisajelor, florei şi faunei unice. Câteva zile de cazare la Green Village, în Delta Dunării, ar face pe oricine să-şi dorească să revină cât mai curând în acest paradis.

Poţi găsi orice formă de turism

Marea Neagră, fluviul Dunărea care străbate o bună parte din sudul ţării de la vest la est, Delta Dunării unică, munţii, râurile, lacurile de mai multe feluri şi o mulţime de peşteri sunt vizitabile în ţara noastră. Găseşti oferte de turism pentru relaxare şi odihnă, pentru turism sezonier (estival sau de iarnă), de masă sau de nişă. Agroturismul te ajută să descoperi tradiţii autentice din zona rurală. O serie de festivaluri internaţionale de muzică sau film din Transilvania, de pe litoral sau din Delta Dunării au aşezat România pe harta internaţională a distracţiei, iar biletele sunt sold-out la scurt timp de la punerea în vânzare.

După criză, cel mai simplu va fi să călătoreşti intern

Încă nu ştim cum vom călători după ce se va încheia această criză. Un lucru este clar: cel mai simplu va fi să călătoreşti în ţara ta. Va fi varianta cea mai sigură şi economică. În plus, oriunde te-ai duce, eşti la câteva ore distanţă de casă, ai acces la sistemul naţional de sănătate şi poţi fi însoţit de familie şi prieteni.

O mulţime de locuri retrase

Principala problemă a coronavirusului o reprezintă gradul ridicat de contagiere. Pe lângă locurile binecunoscute datorită aglomeraţiei de pe litoralul românesc în sezonul estival sau de pe pârtiile de ski pe timp de iarnă, în România sunt o mulţime de locuri unde poţi să nu întâlneşti ţipenie de om pe o rază de câţiva kilometri. Dacă într-o staţiune renumită nu găseşti un şezlong liber în perioada verii, pe litoralul din Delta Dunării ai la dispoziţie sute de metri de plajă doar pentru tine.

Din solidaritate

Economia internă va fi pusă la grea încercare de această criză. În prezent, turismul stagnează, investitorii pierd bani iar angajaţii nu-şi pot primi salariile. Ca să revină la normal, cu toţii au nevoie de ajutorul nostru. Orice formă de sprijin este binevenită, atât din partea statului, cât şi a persoanelor private.