V-ați făcut planuri de vacanță pentru această vară? Prima vacanță la mare alături de bebelușul tău este o experiență memorabilă, despre care veți povesti pentru mulți ani și una importantă, care necesită multe pregătiri. 

Dacă copilul tău este încă foarte mic, este dificil să te decizi dacă este o idee bună să-l incluzi în planurile de călătorie, mai ales că la acea vârstă pielea lui este extrem de delicată.

Desigur, nu este împotriva legii să-ți duci copilul sub 6 luni la plajă. Cu toate acestea, nu este recomandat.

În acest articol vei găsi câteva lucruri pe care colegii noștri le-au luat în considerare când au fost pentru prima dată cu copiii lor la mare.

Bebelușul tău trebuie să fie întotdeauna protejat de soare

Asigură-te că bebelușul tau este întotdeauna protejat de soare, sub o umbrelă de soare mare. De asemenea, îți recomandăm să optezi, pentru micul vizitator, pentru o îmbrăcăminte lejeră din țesături naturale precum bumbacul.

Pentru bebeluși, filtrele fizice precum pălării, tricouri, umbrele de soare și bandane sunt cele mai eficiente articole pentru a-și proteja pielea delicată de razele ultraviolete.

Hidratarea este foarte importantă

Ori de câte ori îți duci copilul la plajă, acesta ar trebui să fie bine hidratat. Luați întotdeauna multă apă minerală cu voi, astfel încât să nu se deshidrateze niciodată. Astfel, vă veți putea bucura de timp fără nicio grijă.

Pentru a asigura apă rece și mâncarea de care are nevoie, alege o mică ladă frigorifică portabilă sau o pungă de gheață. În acest fel, poți lua cu tine și niște fructe și alte alimente sănătoase.

Folosește cremele solare speciale pentru bebeluși

Modul ideal de a proteja pielea bebelușului tău la malul mării este să alegi o cremă de soare cu protecție specială pentru bebeluși. Ar trebui să aibă un factor de protecție de peste treizeci și să fie rezistent la apă.

Asigură-te că aplici crema pe tot corpul bebelușului cu o jumătate de oră înainte de expunerea la soare. Continuă aplicarea cremei în mod regulat, după fiecare îmbăiere sau la fiecare 2 ore.

Este important să știi că nu sunt recomandate cremele de protecție solară pentru bebelușii sub 6 luni. Motivul este că pot provoca iritații și alergii.

Evitați razele soarelui în anumite momente ale zilei

Asigură-te că bebelușul tău nu este expus la soare în cea mai fierbinte parte a zilei. În acest moment al zilei, razele soarelui sunt foarte dăunătoare.

Cele mai bune ore pentru a fi expus la soare sunt primele ore dimineața și ultimele ore ale după-amiezii.

De asemenea, este important să acorzi atenție temperaturii corpului lui. La o vârstă atât de fragedă, corpul bebelușului nu își poate regla prea bine temperatura, iar bebelușul tău ar putea suferi un infarct solar fără ca tu să observi.

În pauza de plajă, vă puteți relaxa în foișorul din grădina Green Village 48 Resort sau pe unul dintre baldachinele din zona Laguna Brasserie.

Prima baie a bebelușului tău în mare

Înainte de prima lui baie în mare, petreceți puțin timp la malul mării. În acest timp, bebelușul se va obișnui cu valurile nesfârșite și cu toate zgomotele. 

Oferă-i timp bebelușului tău să se joace cu apa și mișcați-vă în ritmul valurilor.

Pentru prima sa baie, este suficient doar să intri în contact cu apa și să îl lași să-și răcească picioarele. Pe măsură ce timpul trece, poți crește timpul în apă la aproximativ 10 minute, dar fiind mereu conștient de temperatura corpului său.

Plaja din Sfântu Gheorghe se bucură de un nisip fin, iar intrarea în mare este foarte lină. De aceea, familiile cu copii mici preferă această plajă situată la 15 minute de Green Village 4* Resort.

Plaja poate fi cadrul perfect pentru o multitudine de jocuri și beneficii pentru copilul tău pe măsură ce crește. Prima excursie cu copilul tău la plajă va fi cu adevărat o experiență de neuitat.