Delta Dunării este o destinație nemaipomenită de vacanță, dar dacă te gândești să mergi acolo în concediul de vară, ar trebui să conștientizezi ca reușita sejurului tău va depinde de cât de bine te organizezi. Pentru că vrem să ai parte de o vacanță minunată în Delta Dunării, am pregătit câteva sfaturi tine.

Alege atent unde să mergi

Delta Dunării este foarte mare, așa că este important să alegi cu grijă localitatea în care o să-ți faci vacanța. Noi îți recomandăm să mergi în satul Sfântu Gheorghe, din comuna cu același nume. Poți să ajungi destul de ușor în Sfântu Gheorghe. În cazul în care locuiești în Capitală, vei face aproximativ trei ore cu mașina proprie și patru ore cu autocarul până în Murghiol sau Tulcea, iar de acolo vei lua o barcă de viteză ori o navă până în Sfântu Gheorghe. În funcție de viteza mijlocului de transport pe apă cu care te vei deplasa, din Murghiol sau Tulcea vei mai face minimum o oră până în Sfântu Gheorghe.

Acordă foarte mare atenție cazării

Indiferent dacă alegi să mergi în Sfântu Gheorghe sau în alt loc din Delta Dunării, este foarte important să acorzi o atenție foarte mare cazării. O cazare în Delta Dunării aleasă corect

o să îți completeze experiența vacanței în această zonă, clasificată drept rezervație a biosferei. Optează pentru un spațiu de cazare cu camere suficient de mari, curate și prevăzute cu frigider/minibar și aer condiționat. De asemenea, în complexul în care te vei caza este esențial și să poți lua masa, deoarece opțiunile în materie de restaurante și terase cu mâncare sunt limitate în Delta Dunării. Totodată, ar fi bine ca spațiul în care te vei caza în Delta Dunării să-ți ofere acces și la alte facilități, cum ar fi o piscină.

Cumpără-ți un ghiozdan frigorific

Delta Dunării este ideală pentru excursii nenumărate prin natură, pe care le vei putea face atât pe jos cât și cu barca. În timpul respectivelor excursii va fi esențial să te hidratezi și să te alimentezi corespunzător.

Pentru asta va fi nevoie să îți iei cu tine mâncare și apă, iar dacă vrei să le păstrezi la o temperatură optimă, ar merita să-ți cumperi un ghiozdan frigorific. Un astfel de obiect permite transportarea și păstrarea alimentelor și a lichidelor la rece timp de mai multe ore.