Relaxarea, fizică și mentală, ar trebui să fie obiectivul tău principal de îndeplinit, de fiecare dată când mergi în vacanță. Doar dacă te vei relaxa total în vacanță îți vei reîncărca bateriile și, de asemenea, vei reuși să ții stresul cât mai departe de tine. Iată trei moduri în care poți să te relaxezi în vacanță, fără să depui un efort prea mare.

Bucură-te de facilitățile oferite de locul de cazare

Dacă ai optat să-ți faci vacanța în complexul Green Village, din Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), nu putem decât să te felicităm pentru alegerea făcută și să te invităm să te bucuri de toate facilitățile pe care le oferă complexul turistic.

Green Village este una dintre cele mai bune variante de cazare din Delta Dunării datorită facilităților de care dispune. Printre facilitățile pe care complexul le „pune la bătaie” turiștilor se numără:

– restaurantul (vei putea să încerci mâncăruri pescărești și preparate din bucătăria internațională);

– braseria (ideală pentru gustări, băuturi rafinate și concerte live);

– centrul de sănătate (unde vei descoperi o piscină, un jacuzzi în aer liber, o saună, o zonă de masaj și o zonă de fitness);

– centrul pentru distracții, ședințe și vizionări de filme (include, printre altele, o masă de tenis, o masă de biliard, un joc darts și diverse jocuri de societate);

– grădina organică (unde sunt cultivate mentă, roșii, morcovi, pătrunjel, mărar, ridichi, castraveți, cimbru și ardei grași);

– clubul copiilor activi și curioși (spațiu de învățare și distracție, atât pentru copii cât și pentru adulți);

– golful (unde îți poți parca barca personală, dacă alegi să vii cu ea în Green Village).

În afară de facilitățile pe care ți le pune la dispoziție, Green Village îți oferă posibilitatea să faci o mulțime de activități, de la mers pe bicicletă și schi nautic, până la pescuit și tir cu arcul.

Fă exerciții de respirație

Vacanța reprezintă o ocazie foarte bună ca să scapi de stres și să te conectezi, cu adevărat, la tine. Una dintre cele mai bune metode prin care să te relaxezi și să fii doar tu cu tine este să faci, din când în când, anumite exerciții de respirație. Ideal ar fi să execuți respectivele exerciții de trei ori într-o zi – dimineața, la prânz și seara.

O rundă de exerciții de respirație ar putea arăta cam așa: inspiri și expiri de 15-20 de ori consecutiv, iar apoi faci o pauză de 15-20 de secunde, după care reiei procesul. O repriză de exerciții de respirație ar fi bine să conțină 3-4 repetări. După fiecare „porție” de exerciții de respirație, îți garantăm că te vei simți extrem de relaxat, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Stai cât mai mult în natură

O vacanță în Sfântu Gheorghe este o variantă excelentă să stai foarte mult timp în natură, fără să te plictisești. Poți să te plimbi cu barca, să mergi pe jos, să joci volei pe plajă sau să înoți în Marea Neagră. Tot ce trebuie să faci este să-ți întocmești un program de vacanță, care să conțină, obligatoriu, cât mai multe ore petrecute în natură.