De Paște, am redeschis resortul și am început un nou sezon de explorare. Primăvara și vara, te poți întâlni în Delta Dunării cu 350 de specii de păsări.

Dintre acestea, sunt șanse mari să te întâlnești cu:

Pelicanul creț (Pelecanus Crispus) este o specie de pasăre de talie mare (cu o anvergură a aripilor între 245 – 351 de cm și o lungime a corpului între 160 – 180 cm) și un semn distinctiv: are penele ciufulite, fiind cunoscut și ca pelicanul nepieptănat, spre deosebire de pelicanul comun, care are penele de dimensiune mai mică. Pelicanul creț are penajul de culoarea gri, iar ciocul de culoarea roșie (un roșu puternic).

Lopătarul (Platalea leucrodia) este o specie de pasăre mică (cu o lungime a corpului între 80 – 93 cm și o anvergură a aripilor cuprinsă între 120-135 cm). Lopătarul are întregul penaj alb, iar semnul distinctiv este ciocul, care aduce a lingură/lopată (de culoare neagră).

Egreta mare (Ardea alba) este o specie de stârc, cu întregul penaj alb. Lungimea corpului este de 85-100 cm, anvergura aripilor este cuprinsă între 145-170 cm. Ciocul este lung, de culoare galbenă (în perioada de cuibărit) și negru în perioada de reproducere. Picioarele sunt negre, spre deosebire de egreta mică (care are ciocul și picioarele de culoare neagră).

Rața cârâitoare (Spatula querquedula) este o specie de pasăre de talie mică care are un semn distinctiv: o dungă de culoare albă la masculi și cafeniu la femele. Rața cârâitoare are o lungime de 34–41 cm (aproape cât porumbelul).

Găinușa de baltă (Galinulla chloropus) este o specie de pasăre mică (lungimea corpului este de 30-38 de centimetri, anvergura de 50-55 cm), cu un penaj negru – maroniu, cu ciocul roșu cu vârful galben. Găinușa de baltă poate fi văzută de pe foișorul și podul  Green Village.

Corcodelul mare (Podiceps cristatus) se distinge datorită ciufului de culoare portocalie pe lateral și negru în vârful capului care seamănă cu un evantai. Corcodelul mare are o lungime a corpului de 46-51 cm cu o anvergură a aripilor de 59-73 cm.

Stârcul galben (Ardeola ralloides) este o specie de stârc mică (lungimea corpului este de 40-49 cm, iar anvergura aripilor este cuprinsă între 71-86 cm). Penajul specific este de culoarea galbenă pe aripi, alb pe piept și pene de culoare mai închisă pe spate.

Țigănușul (Plegadis falcinellus) este o specie de pasăre de talie medie. El se distinge prin penajul de culoare verde cu reflex metalic și prin ciocul lung și curbat în jos. Țigănușul are o lungime a corpului de 55-65 cm și o anvergură a aripilor cuprinsă între 88-105 cm.

Pițigoi albastru (Cyanistes caeruleus) este o specie de pasăre de talie foarte mică (lungimea corpului este de 10-12 cm). Penajul este foarte colorat, având creștetul capului, aripile și coada albastre, spatele verzui iar abdomenul este galben. Obrajii sunt albi, cu excepția unei benzi subțiri negre, peste ochi.

Pițigoi de stuf (Panurus biarmicus) este o pasăre de talie mică (lungimea corpului este de 14,5 – 17 cm), cu penajul de culoare neagră, cu ciocul portocaliu-gălbui (masculii) sau complet maroniu-închis la femele. Semnul distinctiv este penajul de culoare neagră de sub ochi, în formă de triunghi, contrastând cu restul capului, care este de culoare gri deschis.

Vara aceasta, te așteptăm în Delta Dunării să pornești în explorare, pe canalele Dunării, unde te poți întâlni cu peste 350 de specii de păsări!