Când ai rezervat un sejur la Green Village, pentru următorul sezon de vară, lunile trec mult mai repede. Deja ne gândim la o vară în Delta Dunării.
Vara este cel mai aglomerat sezon pentru păsările din Delta Dunării
Atunci veți putea urmări stoluri imense de pelicani comuni și creți pescuind, în special în apropiere de Insula Sacalin, care adăpostește cea mai mare comunitate de pelicani din Delta Dunări. Către Insula Sacalin organizăm excursii cu barca în tot sezonul.
Egrete mari și mici și stârci cenușii pot fi văzuți pe tot parcursul excursiilor pe brațele Dunării, Aceștia obișnuiesc să stea în apropiere de plauri și malurile Dunării.
În perioada de vară, lebele, rațele și gâștele sălbatice au juvenilii în grijă, ale căror lecții de zbor pot fi urmărite de pe mal.
Cu multă răbdare și cu ajutorul oamenilor Deltei, cei care știu toate locurile în care pot fi zărite cele mai frumoase păsări, vă puteți întâlni cu pescărașul albastru, cu prigorii, codobature galbene, frunzăriță galbenă, țigănuș, vânturel de seară sau lopătar.
Iar pe plaja din Sfântu Gheorghe veți zări mereu codobature albe, cormorani mici și pelicani, în special la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră.
Vara poți vizita Rezervațiile Naturale din Delta Dunării
Vara poți vizita Rezervațiile Naturale Pădurea Caraorman și Pădurea Letea.
În Pădurea Caraorman vei putea admira copaci seculari (cel mai vechi având vărsta estimată de 400 de ani). În plimbările voastre prin Pădurea Caraorman vă puteți întâlni cu vidre de râu, iepuri, cai sălbatici, chițcani mici, vulturi codalbi, corbi comuni sau ciocănitori negre.
Zona este cunoscută și pentru dunele de nisip mobile și grindurile maritime.
Pădurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din țară, aceasta fiind protejată încă din 1938. Pădurea Letea este și cea mai nordică pădure subtropicală din Europa.
Aici vă puteți plimba printre liane, puteți admira specii de orhidee sălbatică și stejari seculari, cu tulpini cu o circumferință de până la 2 metri.
În Pădurea Letea au fost identificate până la 3000 de specii de animale. Aici se găsesc șopârla de nisip și vipera de stepă, porumbelul de scorbură, turturica, grangurele, coțofana, pițigoiul mare, vulturul codalb, șoimulețul de seară, pupăza, dumbrăveanca sau prigoria.
Poți vizita comuna Sfântu Gheorghe sau orașul Sulina
La fiecare vizită în Sfăntu Gheorghe vei găsi ceva schimbat. Grădinile pline cu flori te vor face să zâmbești, casele colorate își vor face loc în memoria telefonului tău, iar marea va fi mereu o muză pe perioada sejurului tău la Green Village 4* Resort.
Rezervă-ți o excursie către orașul Sulina, pe mare. Cei mai vrednici pot ajunge pe cordul litoralului care măsoară aproape 30 de kilometri.
În Sulina sunt foarte multe obiective unice în țară sau în Europa: Farul Vechi (Farul Comisiei Europene a Dunării), Farul Nou, cimitirul cosmopolit sau Palatul Comisiei Europene a Dunării.
Te poți bucura de liniștea plajei sălbatice din Sfântu Gheorghe
În Sfântu Gheorghe vei găsi, probabil, cea mai frumoasă plajă din România. Nisipul fin, apropierea de gura de vărsare a Dunării în mare (loc din care poți urmări apusul), zeci kilometri de plajă neamenajată, intrarea lină în mare și liniștea totală fac ca acest loc să fie iubit de către mii de turiști care o vizitează an de an.
Plaja din Sfântu Gheorghe este locul perfect pentru primele lecții de înot sau pe acomodarea celor mici cu marea. Am scris mai multe despre cum să-i pregătești pe copii pentru înotul în mare în acest articol.
La vară, te așteptăm în cel mai frumos loc din România: în Delta Dunării, Sfântu Gheorghe, la Green Village 4* Resort.