Imaginează-ți că ești din nou pe plajă! A revenit vara, ești în vacanță, iar azi este prima ta zi pe plaja din Sfântu Gheorghe.

Este un început de zi plăcut, soarele este încă molcom, nisipul foarte fin te gâdilă sub tălpi, iar în jurul tău se aud doar pescărușii în căutarea micului dejun. 

30 de kilometri de plajă sălbatică te așteaptă în Sfântu Gheorghe, foarte puțin amenajată (la intrarea din sat există o zonă amenajată cu șezlonguri de plajă și umbreluțe, pe care le poți închiria de la comercianții locali). 

La un capăt este Sulina, după un drum de aproximativ 30 de km, iar la celălalt este gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră. O întâlnire pe care este musai să o vezi, la fiecare vizită în Sfântu Gheorghe. Modul în care cele 2 ape se îmbină, jocul de culori (verde Dunării cu albastrul închis, chiar gri în unele zile) este un spectacol care te va impresiona plăcut, ori de câte ori te vei bucura de el. 

Poți ajunge la gura de vărsare direct de pe plajă, după un drum de 15-20 de minute sau cu barca, de pe Dunăre, într-o excursie de o oră lungime (dus-întors).

Dacă tot am ajuns la subiectul excursii cu barca, credem că vacanța ta în Delta Dunării va fi completă doar după ce vei fi pornit în explorare cu barca sau caiacul. Doar așa poți întâlni păsările Deltei în mediul lor natural, poți observa schimbările prin care trece Delta Dunării în fiecare sezon și te poți bucura de zile frumoase de explorare în cel mai frumos loc din România.

Cele mai căutate excursii sunt cele către Pădurea Letea, către Pădurea Caraoman și cea care ajunge până la Insula Sacalin, Rezervație Naturală. Despre excursiile cu barca am scris mai multe aici.

În zilele tale de vacanță poți adăuga în programul zilnic plimbări agale în satul Sfântu Gheorghe. Satul care trăiește într-un ritm aparte, în care lucrurile se întâmplă agale, fără grabă. De fapt, așa vă îndemnăm să trăiți în vacanța voastră din Delta Dunării. Încet și cu sens, fără graba cotidiană cu care suntem toți obișnuiți.

Poate de asta și drumul până la plajă este șerpuit, precum sunt și aleile din resort, pentru a-i încetini ritmul exploratorului. Exploratorul care își va rezerva timp pentru a admira păsările întâlnite pe drum, păsări despre care s-a documentat înainte de a sosi în Delta Dunării. Exploratorii sunt cei care știu că Delta Dunării este mai mult decât o destinație de plajă. Fiecare zi petrecută în Delta Dunării este o ocazie bună pentru explorare, pentru a păși pe teritorii noi și pentru a afla ceva nou.

Cum ar fi că păsările care se aud în fiecare dimineață în resort, de mărime medie, cu un penaj pestriț (negru cu gri) se numesc grauri, sau că păsările mici și vioaie, pe care le poți vedea mereu la malul apei, într-o continuă cursă cu valurile mării, se numesc codobatură albă. Sau că pelicanul comun are un frate, pelicanul creț, a cărui colonie are cel mai mare efectiv din România.

În excursiile tale în Delta Dunării alege să să-i acorzi atenție naturii, bucură-te de tot ce are Sfântu Gheorghe să-ți ofere în ritmul lui, agale și cu sens, pășește pe teritorii noi și păstrează experiențele în suflet, până la următoarea vizită!

Ne vedem la vară la Green Village 4*  Resort?