Ne pregătim de un nou sezon de explorare și deja ne gândim la zilele de vacanță. Despre vacanța ta în Delta Dunării am scris aici și aici. În acest articol vei găsi sfaturi și informații utile despre drumețiile în Dobrogea.

Dobrogea este una dintre cele mai vechi zone din România din punct de vedere geologic, aici poți găsi Munții Măcinului, cele mai vechi formațiuni muntoase din România. Acestea s-au format în a doua parte a paleozoicului (acum 300 – 400 de milioane de ani în urmă).

Ce destinații îți recomandăm pentru drumețiile tale din Dobrogea?

Munții Măcinului

În prezent, Munții Măcinului au o înălțime maximă de 467 m (Vârful Țuțuiatul), fiind foarte accesibili pentru drumețiile de o zi, pentru exploratorii de toate vârstele (sunt o opțiune bună chiar și pentru primele experiențe are micilor exploratori).

Odată ajunși în Munții Măcinului, vă recomandăm să fiți cu ochii în patru după broasca țestoasă dobrogeană (un monument al naturii, declarată o specie pe cale de dispariție) și după cei mai gingași bujori românești (deasemenea, declarați monument al naturii). O altă particularitate a acestei zone este reprezentată de pădurile de fag dobrogean, unice în lume.

În Munții Măcinului sunt amenajate 11 trasee turistice pe o suprafață de 11.000 de hectare.

Cheile Dobrogei

Această zonă a fost declarată Arie de Protecție Specială Avifaunistică în 2007. În Cheile Dobrogei veți putea vizita Rezervația Naturală Gura Dobrogei, Peștera La Adam și Peștera Gura Dobrogei.

Cheile Dobrogei adăpostesc o serie de păsări, dintre care, unele sunt protejate de lege: pescărașul albastru, grangur, erete de stuf, gaie neagră, sfrâncioc cu frunte neagră sau ciocănitoarea verzuie.

Cheile Dobrogei impresionează prin peisajul său carstic, pe pereții cheilor se pot observa scheletele coloniilor de corali depuse. Cheile Dobrogei au zone formate în perioada jurasicului. Aici au fost descoperite fosile ale animalelor preistorice cum ar fi mamuții.

Pădurea Babadag – Codru

Drumul către Murighiol, unde vei găsi pontonul Green Village, te va purta către Pădurea Babadag – Codru, o arie protejată de interes național, inclusă în Parcul Național Delta Dunării (rezervație a biosferei) aflat pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.

Și aici vei putea admira bujorul românesc (monument natural), precum și alte plante rare: tei argintiu, stejar brumăriu sau pir crestat.

Înainte de a pleca într-un drumeție, asigură-te că te-ai echipat cu cele 10 lucruri esențiale, că ai toate bateriile încărcate, iar pentru telefon o baterie externă poate fi de mare ajutor. O hartă fizică a zonei este de asemenea recomandată, în rezervații pot fi locuri în care nu vei avea semnal. Și, poate, cel mai important este să te asiguri că aveți suficientă apă și gustări sănătoase.

În această vară te așteptăm la Green Village 4* Resort, în Delta Dunării. Green Village 4* Resort nu este doar parte din natură, ci natura însăși – arhitectura păstrează caracterul local, materialele sunt durabile și 100% ecologice.

Green Village Resort 4* este împărțit în 3 zone: Lebăda și Pelicanul, Stârcul Alb și Egreta. În total, resortul pune la dispoziție 89 de camere confortabile – camere duble, fiecare cu o terasă primitoare, apartamente cu 2 și 3 camere și penthouse-uri cu vedere către lacurile și canalele Dunării.

Vilele cu livinguri confortabile si cotloane intime pentru recreere, mobilier din bambus și finisaje atent alese asigură standarde ridicate de cazare. Camerele sunt echipate complet, cu minibar și aer condiționat.